Kaip kepti mėsą?

Mūsų šefo Dariaus patarimai, norintiems teisingai išsikepti kepsnį namuose:

Išpjovos kepsniui reikės 10-12 min.: kiekvieną pusę po 4-5 min. keptuvėje ir apie 7 min. iki 180°C kaitintoje orkaitėje.

Antrekotą kepkite 10-12 min.: gerai įkaitusioje keptuvėje ant aliejaus ar sviesto kiekvieną pusę pakepkite palaikydami prispaudę po 2 min. ir dar 6-8 min. įkaitintoje orkaitėje.

Nugarinės kepsnį kepkite 12-15 min.: keptuvėje kiekvieną pusę po 2 min. ir dar 8-10 min. įkaitintoje orkaitėje.

 „T-bone“ gaminamas apie 45 min.: įkaitintoje keptuvėje iš apkepkite vieną pusę apie 7 min., kitą – apie 5 min. Tada leiskite kepsniui dar kokias 5 minutes pailsėti įvyniotam į foliją. Kitas būdas, norintiems labiau troškintos mėsytės – apkeptą kepsnį dar pakaitinkite orkaitėje apie 30 min.

Svarbu!
Ištrauktą iš šaldytuvo kepsnį prieš kepimą palaikykite kambario temperatūroje bent pusvalandį. Jei naudosite šaldytą mėsą – ją prieš tai atšildykite perkėlę iš kameros į šaldytuvą.
Ir prieš kepsnį įtrindami prieskoniais nepamirškite jį gerai nusausinti!

Atgal į patarimus