Padažai prie mėsos

Mūsų šefas Edgaras dalinasi populiariausių padažų penketuku. Juos nesunkiai pasigaminsite namuose ir puikiai panaudosite ne tik prie mėsos, bet ir paukštienos, žuvies ar daržovių patiekalų.

„BÉARNAISE“

Trynius, actą, druską ir peletrūnus sudedame į plonasienį dubenį, kurį statome į indą su užvirintu, dar karštu vandeniu. Viską plakame rankiniu plaktuvu (šluotele ar pan.) lėtai pildami sviestą, kol padažas pradės tirštėti, ir konsistencija pasieks artimą majonezui.
Svarbu! Sviestą pilkite tolygia srove, nes supylus per greitai, padažas gali „nesusisukti“ ir tapti skystas, o sviestas ir kiaušinis gali atsiskirti.
Skanaus!

„Chimichurri“

Šiuos ingredientus gerai pamaigome ir lygiomis dalimis sudedame į dubenį. Tada ruošiame marinatą:

Viską gerai permaišome su žalumynais ir paliekame šaldytuve kelioms valandoms, kad skoniai pilnai susilietų.
Žoleles galime keisti pagal poreikį, pvz. mėtos puikiai tiks prie avienos, krapai – prie lašišos. Taip pat puikiai tinka ir mėsos marinavimui.
Skanaus!

„Café de Paris“ sviestas

Restoraninis šio padažo variantas gali turėti net ir 20 sudėtinių dalių, todėl dalinamės paprastąja padažo versija, lengviau pagaminama namuose.

Viską sudedame į indą ir gerai išmaišome. Ant stalo pasitiesiame permatomos virtuvinės plėvelės, kurios viduryje sudedame visą masę ir vyniodami suformuojame pailgą ar kitą pageidaujamą formą, kurią būtų vėliau lengva pjaustyti. Dedame į šaldytuvą sustingti.
Atpjautą sviesto griežinėlį dedame tiesiai ant karštutėlio kepsnio lėkštėje ir nešame ant stalo.
Skanaus!

Grietinėlės pipirinis

Sotus ir šildantis, puikiai tinkantis rudens patiekalams.

Pipirus sugrūdame grūstuvėje. Ištirpiname sviestą ir jame keletą minučių iki suminkštėjimo patroškiname smulkiai supjaustytus česnakus. Supilame brendį ir dar porą minučių patroškiname. Supilame grūstus pipirus ir sultinį, – ir vėl porai minučių. Tada supilame grietinėlę ir ant vidutinės ugnies pašildome (neužvirdami!), kol tirštumas pasieks norimą. Jei labai norisi, įberiame druskos.
Skanaus!

Pomidorų „concassé“

Pakepiname svogūnus su kaparėliais. Sumažiname ugnį, dedame sviestą ir maišydami laukiame, kol ištirps. Lėtai tebemaišydami sudedame pomidorus, žoleles, druskos ir pipirų.
Skanaus!

Atgal į patarimus